שיטות להרחקת יונים

שיטות להרחקת יונים

סובלים ממטרד נוראי של יונים מקננות במרפסת, על אדן החלון, על מנוע המזגן, במחסן או בעליית הגג?
חייבים להיפטר מהיונים אחת ולתמיד מן הסיבות הבאות:
יונים מייצרות לכלוך רב – לשלשת יונים שמפוזרת בכל מקום והנזקים של כתמים של צואת יונים קשה מאוד לנקות וישנם גם נזקים עקב העיכול של חומציות מהלשלשת.
בנוסף, הרעש הרב שיונים יוצרות החל משעות הבוקר המוקדמות שבהן בני הבית מעדיפים לישון. סיבה נוספת היא הסיכון התברואתי. יונים עלולות להעביר מחלות לבני אדם.
חלק מהמחלות מתאפיין בסימפטומים כגון גירודים, שלשולים, חום ודלקת ריאות.

טיפים להרחקת יונים

הרחקת יונים זו משימה מורכבת אשר מצריכה הכרת התנהגות של היונה, תחכום והרבה סבלנות. אם לאחר שניסיתם לעשות זאת בעצמכם ולא הצלחתם, אין ברירה, פנו לעזרתו של מרחיק יונים מקצועי.
מובאות לכם בזה שיטות להרחקת יונים – יתרונות וחסרונות .

מרפסת, אדן החלון, מנוע המזגן, מחסן או בליית הגג הם חלק ממרחב המחייה שלנו וחשיבותם רבה לאיכות חיינו ואין פלא שמקומות אלה צריכים להיות מטופחים ושמורים מבחינת היגיינה ולכן אין סיבה שנאפשר ליונים להשתלט עליהם ונעשה הכל כדי להרחיק משם יונים שמנסות להשתמש בהם כבשלהן.

נציג בפניכם מספר שיטות להרחקת יונים שהוכחו כיעילות – הן עובדות ומשיגות את המטרה.

  1. דוקרנים נגד יונים למניעת נחיתת יונים

הפתרון היעיל ביותר במרפסת, על אדן החלון, על מנוע המזגן, במחסן או בעליית הגג הוא דוקרנים. בחירת דוקרנים נגד יונים שיהיו עמידים בפני פגעי מזג האוויר לאורך זמן נעשית על פי החומר ממנו הם עשויים – אופציה אחת היא פלסטיק ואופציה שנייה היא נירוסטה.
דוקרנים מפלסטיק זולים יותר אולם ניזוקים מקרינת השמש ולכן הם לא מחזיקים הרבה זמן מעמד. ולכן הבחירה המומלצת לדוקרני יונים היא דוקרנים מנירוסטה.

בחירת צורת הדוקרנים המועדפת

קיימים בשוק מספר סוגי דוקרנים נגד יונים הנבדלים זה מזה בצורתם – דוקרן יונים בצורת האות W, דוקרן יונים בצורת האות N, דוקרן יונים בצורת האות Z ועוד. דוקרני יונים בצורת האות W מתאימים למקומות בעלי שטח בינוני וגדול.
יש 4 שורות של דוקרנים בצפיפות גדולה וכך נמנעת מהיונים האפשרות לעמוד בין דוקרן לדוקרן. דוקרני יונים בצורת האות Z כוללים 3 שורות ומיועדים למקום שבו השטח בינוני.
אז איזה מבין הסוגים השונים הכי מתאים למעקה צר ? למעקה צר עליו נרצה להתקין דוקרן נגד יונים עדיף להדביק דוקרנים בצורת האות N שהם בעלי 2 שורות.

התקנת דוקרנים נגד יונים

שיטת ההתקנה הנפוצה לדוקרני יונים היא הדבקה עם דבק על בסיס סיליקוני.
אפשרות נוספת היא באמצעות הברגה – יש לקדוח חורים במעקה ולחבר את הדוקרנים עם ברגים. שיטת ההברגה מחזיקה מעמד יותר זמן, המטרה העיקרית היא שליונים לא יהיה מקום פנוי לנחות בו.

  1. רשת נגד יונים לסגירת אזורים ומניעת כניסה אליהם

הרחקת יונים באמצעות רשת היא פתרון נפוץ ויעיל מאוד כשמדובר בסגירת אזור ומניעת כניסת יונים אליו.
במרפסות לא נהוג להשתמש ברשת מהסיבה של פונקציונליות ואסתטיקה אך יש לשקול בחיוב במקרה של מרפסת שירות.

בחירת רשת נגד יונים

מבחינה אסתטית הרשתות שקופות ולא בולטות בשטח לעין.
יש  2 סוגים עיקריים של רשתות – רשת יונים מפלסטיק ורשת יונים מניילון.
רשת נגד יונים אשר עשויה מפלסטיק זולה יותר בהשוואה לרשתות הניילון, אבל גם העמידות שלהן נמוכה יותר, כך שבמבחן העלות-תועלת עדיפה רשת יונים מניילון.

רשת להרחקת יונים מפוליאטילן – זוהי רשת חזקה במיוחד ועמידה בפני חשיפה לשמש אך פחות אסתטית.
רשת שקופה להרחקת יונים ממונופיל – הרשת המומלצת על מרחיקי היונים. עשויה ניילון ועמידה בפני מזיקים ופגעי מזג אוויר.
רשת להרחקת יונים מפלסטיק – זולה וניתנת להתקנה עצמאית אך לא מאוד מומלצת כיון שהפלסטיק נוטה להתייבש ולהישבר תוך מספר חודשים.

אחד הדברים החשובים בנושא התאמת הרשת לצורך שלנו הוא הסוג של בעלי כנף שמהם נרצה למנוע חדירה וכאן יש  מקום להתייחסות של גודל החורים ברשת.
ככל שצפיפות החורים גדולה יותר כך החורים קטנים יותר ותימנע חדירת ציפורים קטנות יותר כמו למשל דרורים כמו כן עדיפה רשת צפופה כדי למנוע מצב בו היונה תיתקע ברשת ולא תוכל לצאת..

התקנה של רשת להרחקת יונים

רשת להרחקת יונים נפרסת משני צידי השטח שאליו נרצה למנוע חדירת יונים. הרשת נתפסת לקירות באמצעות ברגים חזקים כשהיא מתוחה היטב.

  1. סליל קפיצי נגד יונים – הקפיץ המקפיץ

סליל נירוסטה בצורת קפיץ אותו פורסים לאורך משטח כמו מעקה או קצה גג.
כאשר יונה נוגעת בו, הוא זז ומרעיש עד אשר היונה בורחת ממנו. הקפיץ הינו ופתרון טוב במקרים בהם אי אפשר להציב דוקרנים אך יעילותו נמוכה משיטות הדוקרנים או הרשתות.